Wie zijn wij?

Ik ben Stephanie, initiatiefnemer van deze stichting. Ik ben getrouwd met Ivo en in 2013 werd Anna Sophie, die we overigens gewoon Anna noemen, na een zwangerschap van krap 32 weken geboren. Na amper een maand werd duidelijk dat ze het syndroom van Down heeft. Hier bleef het niet bij. Anna is zeer ernstig verstandelijk beperkt, loopt en praat niet, heeft een visus afwijking, prikkelverwerkingstoornis en mogelijk autisme. Haar ontwikkelingsleeftijd ligt op dit moment ergens tussen de 4 en 9 maanden oud. Ze heeft prachtige elfen ogen en spreekt een oude elfen taal. Ze heeft een fascinatie voor handen en lampjes.

Niet alle Downies bakt Brownies

In 2016 werd haar broertje Mees geboren. En in 2018 kwam onze labrador Pip bij ons wonen.

Na twee jaar voorbereiden verbouwden we ons huis om het aan te passen voor de zorg en begeleiding van Anna. Voor ideeën nam ik een kijkje bij verschillende woonvormen van grote instellingen. Met gemengde gevoelens kwam ik thuis. (eerlijk: ik was geschokt) Ik zag liefdevolle medewerkers met zoveel passie en liefde voor de bewoners. Maar ik zag en hoorde ook de andere kant: de bewoners hadden meer aandacht en tijd nodig dan dat ze daadwerkelijk kregen. (zacht uitgedrukt)

Natuurlijk is dat niet overal zo. Zo sprak ik ook met één van de zorgondernemers van een fantastisch Thomas huis en een andere particuliere instelling in de buurt. Maar helaas paste Anna niet in het profiel: ze heeft te veel zorg nodig wat ze haar niet kunnen bieden. Eerlijk verhaal. Dus als het er niet is, dan bouw je het zelf!

En dan de overheadkosten, de hoge winsten van zorginstellingen (Google “zorgwinsten of #zorgcowboys voor nieuwsitems).
Wij vinden dat zorggeld voor de zorg is bedoelt. 

Genoeg redenen om zelf een veilige plek voor onze dochter te bouwen, samen met andere ouders.

Daarnaast schrijf en spreek ik als ervaringsdeskundige en ben ik rouw- en verliesbegeleider.
Meer over mijn werkzaamheden lees je op LinkedIn
Onze persoonlijke zorgavonturen (blog) lees je hier >>

De vader van Anna heet Ivo en is behalve mijn man ook mijn beste sparringspartner. Hij is fulltime docent en decaan op het voortgezet onderwijs. Met ingang van 2021 zal hij zich samen met een nog te vormen werkgroep specifiek op de (ver)bouw van het pand gaan richten. 

Heb je ook nog hobby’s ofzo?

Ons gezin is gek op wandelen! Anna duwen we voort in een rolstoel met mudcruiser, Mees van bijna 4 jaar trekken we vooruit met een hondenriem aan z’n loopfiets. Pip de Lab loopt gelukkig zelf.

We zijn ook echte kampeerders en trekken het liefst wekenlang rond in onze caravan die geschikt is voor Anna. (douche en bed met valnet etc.) Onze reizen zijn via Instagram en Facebook te volgen #Annawashierenwijook (dat betekent, het is een beetje geschikt voor Anna, maar wij zijn er ook nog)

 

Een filmpje uit 2018: