Nienke Brink

De secretaris stelt zich voor.

Sinds dit jaar ben ik (Nienke Brink uit Apeldoorn) secretaris van Stichting de Wereld van Anna Sophie. Ons doel is om samen andere ouders van kinderen met een ernstig meervoudige beperking een kleinschalige woonvorm op te zetten.

In 2030 gaan we daadwerkelijk starten / bouwen aan een kleinschalige woonvorm. Tot die tijd hopen we voldoende geld in te zamelen om onze droom werkelijkheid te laten worden. Ook zijn we nog op zoek naar medebewoners.

2030, dat is over ruim 10 jaar. Dat klinkt als een lange tijd. Maar het gaat snel. Zo leerde ik Stephanie (oprichter stichting en moeder van Anna Sophie) 10 jaar geleden kennen.

Reis je mee?

Toen ik Stephanie 10 jaar geleden leerde kennen waren we allebei ambitieuze, leergierige, geëmancipeerde en vooral perfectionistische manager collega’s, van één van de grootste reisbureaus van Nederland.

Een start van een mooie reis. We waren collega’s en klasgenoten wat uitbloeide tot een vriendschap en inmiddels zijn we ook weer collega’s bij Stichting de Wereld van Anna Sophie.

Van 2009 tot 2012 was het 3 jaar lang elke woensdag feest in de trein. Op weg naar Breda voor de studie bij NHTV (inmiddels: Breda University of Applied Sciences ) Een reis van wel 3 uur heen en 3 uur terug.

Stephanie koos na een aantal jaar voor een nieuwe werk uitdaging binnen de reisbranche. Wat was ik jaloers op haar. Zij solliciteerde voor de functie die ik stiekem ook had gewild, maar ik durfde niet te solliciteren.

Na het behalen van onze diploma, ging onze reis verder. Ik ging de “wereld” ontdekken samen met mijn man en vertelde datzelfde jaar aan Steef, dat ik in blijde verwachting was.Niet veel later vertelde ook Stephanie dat zij haar eerste kindje in september 2013 verwachte.

Hoe fantastisch was dat! Samen zwanger. Lekker kletsen over baby dingen en volop fantaseren over ons gezinnetje.

In maart 2013 werd ik mama van Eva. Gezond ter wereld gekomen. Ineens is je leven anders en draait bijna alles om je kindje.

In juli liet Stephanie mij weten dat zij 2 maanden te vroeg al flinke weeën had en dat ze in het ziekenhuis lag. Niet heel veel later belde Steef mij ” Ik ben mama van Anna Sophie”

Stephanie was blij maar had nu al zoveel zorgen. 32 weken en O wat was Anna Sophie klein.

Ik zat met een wijntje op bank toen Stephanie belde. “Nienke ik moest je bellen…Ik heb een kindje met downsyndroom” zei ze. Ik huilde met haar mee en zei toen “Nee dat kan niet, dit moeten ze mis hebben”. Maar de artsen hadden de juiste diagnose gesteld. Daar gingen toen onze dromen, want alles was nu ineens anders.

Moeder zijn is hard werken, maar moeder zijn met een zorgenkind is keihard werken. Na de diagnose Downsyndroom volgden nog een aantal diagnoses, waardoor Anna een ernstig meervoudige beperking heeft. Ze blijft haar leven lang afhankelijk van 24 uur zorg.

We zijn bijna 6 jaar verder en wat hebben we een reis gemaakt. Stephanie heeft mij veel geleerd over het leven met en voor Anna Sophie. Ik ben inmiddels nog een dochter Norah (2015) en zoon Tim (2018) rijker. En zorg er nog steeds met veel plezier voor dat mensen hun ideale reis kunnen maken. Mensen helpen doe ik graag.

Ik vind het een eer dat ik deel uit mag maken van Stichting de Wereld van Anna Sophie als secretaris. Naast mijn taken als secretaris help ik mee in het werven van donateurs. Want alleen met donateurs en sponsors kunnen we onze droom werkelijkheid laten worden.

Lieve Stephanie,Wat ben ik ongelooflijk trots op jou. Jij hebt zo’n ongelooflijk groot doorzettingsvermogen. Je gaat recht op je doel af. Daar heb ik zoveel bewondering voor. De stichting is je passie geworden. Ik weet zeker dat Stichting de Wereld van Anna Sophie een succes gaat worden!

Liever lezer, bouw jij ook mee of heb je sponsor ideeën. Laat het ons hier weten.