Roel van der Knaap

Hallo, ik ben Roel van der Knaap en ik ben penningmeester van stichting “De Wereld Van Anna Sophie”. Ik ben 51 jaar, getrouwd met Dominique en vader van 3 dochters: Marlies van bijna 11, Susan van 9 en Joëlle van 7. We wonen in het mooie Zwolle-Zuid.
Onze dochter Susan heeft downsyndroom en zodoende hebben we Anna Sophie (en haar ouders ) een jaar of 7 geleden leren kennen via kern West-Overijssel van de Stichting DownSyndroom.

Ik heb HTS werktuigbouw gestudeerd en vorig jaar een 2-jarige post-HBO studie afgerond op het gebied van hoogwaardige lastechniek. Vanaf 1994 ben ik bij diverse werkgevers werkzaam geweest als (lead) engineer werktuigbouw en sinds 2014 ben ik via een detacheringsbureau werkzaam bij Gasunie Groningen als Lead Mechanical Engineer.
In mijn werk ben ik verantwoordelijk voor het eenduidig vastleggen van ontwerp- en kwaliteitsaspecten van technische installaties, zodanig dat deze aspecten door diverse interne en externe partijen zo veel mogelijk maar op één manier geïnterpreteerd kunnen worden.

Als penningmeester van stichting “De Wereld Van Anna Sophie” probeer ik de financiën zoveel mogelijk op dezelfde manier te beheren: De kasstromen moeten eenduidig vastliggen, zodanig dat deze transparant, overzichtelijk en volledig cxontroleerbaar zijn.

Ik hoop o.a. op deze manier een waardevolle bijdrage aan de stichting te leveren, zodat ons doel in 2030, het realiseren van een kleinschalige woonvorm voor Anna Sophie en andere kinderen met een ernstige meervoudige beperking, ruimschoots gehaald kan worden.

smartselect_20190708-193537_gallery1892270979942609097.jpg