Activiteiten

Naast oprichter van deze stichting ben ik (gediplomeerd) verlies- en rouw begeleider en begeleid ik, in ruil voor een donatie voor deze stichting, mensen met terugkerende rouw ervaringen, ook wel levend verlies genoemd.

Ook kom je regelmatig onze zorgavonturen tegen op diverse websites en magazines en kan je me horen spreken tijdens bijeenkomsten over thema’s als mantelzorg en levend verlies.

Gastspreker

Als gastspreker ben ik direct, energiek met humor zonder opsmuk. Mijn verhalen zijn inspirerend en eindigen met een punt.
Ik ga in op thema’s als:
– Levend verlies (verlies van een verwachting)
– Werk & mantelzorg
– Beperkt op vakantie

Ik spreek op bijeenkomsten van zorginstellingen, ziekenhuizen en congressen gericht op gehandicaptenzorg en mantelzorg.

Zou je meer willen weten? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Benieuwd met wie ik samenwerk? > Lees verder

Verliesbegeleider

Als je ouder bent geworden van een (ernstig) gehandicapt kind betekent dat meestal dat je in een nieuwe onbekende wereld terecht komt. Er is ongeloof, verwarring, verdriet en veel vanzelfsprekendheden vallen ineens weg. Naast alle emoties en (toekomst) vragen, betekent het ook een hoop regelwerk om zorgvoorzieningen en ondersteuning te realiseren.

In ruil voor een donatie voor deze stichting, reis ik met je mee tot waar je zelf weer verder kan.
Als (gediplomeerd) rouw- verliesbegeleider richt ik mij voornamelijk op de “terugkerende rouw” ervaringen in ons leven. Ook wel levend verlies genoemd. Daarnaast ben ik als moeder van een dochter met een ernstig meervoudige beperking ervaringsdeskundige.

Tijdens de gesprekken of wandelingen, staan we samen stil bij jouw “levend verlies” ervaring(en) en gaan samen op zoek naar een betekenisvolle manier om het te integreren in je leven. Ik werk o.a. met de (rouw) theorie van Stroebe & Schut: het duale procesmodel. Het vinden van balans tussen je verlieservaring (levend verlies) en herstelervaringen in de vorm van ontspanning, afleiding en nieuwe betekenissen.

Wat levert je het op?
-Je hebt het niet verwerkt, wel geïntegreerd;
-in plaats van dat je de draad weer oppakt, heb je nieuwe betekenissen gevonden;
-je komt er niet overheen, maar je hebt wel geleerd om het je eigen te maken;
-na onze gesprekken kan je er geen streep onder trekken, je blijft namelijk in beweging.

De reis maak je zelf maar niet alleen! Met andere woorden: je verlies ervaring en verdriet last doorloop je zelf maar niet zonder hulp.

Wat kost het?
Een donatie voor Stichting De Wereld van Anna Sophie.

Meer weten?
Neem dan gerust contact met mij op. Of lees mijn persoonlijke ervaring lees je in de blogs over levend verlies.