Zorgavonturen

Een petitie

Stel je eens voor. Je bent met je zoontje van 2 jaar oud en jullie gehandicapte dochter – Anna Sophie – bij de Ikea of op Schiphol, of bij een voetbalstadion, Utrecht centraal, een pretpark, bioscoop, wokrestaurant, dierentuin, winkelcentrum…. en dan gebeurd er dit: Shit, Anna Sophie heeft ontlasting in haar luier. Je ruikt het al van ver, laten zitten is voor iedereen – en op de eerste plaatst voor Anna zelf- geen optie.

Ze is inmiddels te groot en te zwaar voor de baby verschoon ruimte, dus gaan we opzoek naar een invalide ruimte. Daar zijn ze per slot van rekening voor bedoelt.

‘Deze kant op Mees, loop alvast maar naar binnen’. Ik rij de aangepaste buggy een penetrant ruikende invalide toilet binnen. Een ruimte met afmetingen uit het “handboek voor toegankelijkheid begin jaren ’70”. Er liggen modder sporen van een rolstoel op de grond en de WC bril staat open.

‘Getsie Mees, niet met je vingers in de wc pot Bah!’ Met een papiertje klap ik de deksel dicht en zet de luiertas erop, rol een badlaken uit op de grond en wurm mezelf met Anna Sophie in mijn armen tussen de WC pot en de buggy op de grond.

Ik zie sporen van donker geel urine rondom het badlaken waarop Anna ligt. Ik probeer er niet naar te kijken en kruip nog wat dichter bij Anna Sophie op het laken. Anna kijkt tevreden naar de onderkant van de pot. Mees daarentegen is ongeduldig. ‘Niet aan het rode draadje trekken Mees.’ Te laat, er gaat een alarm af.

Net als ik een zakje voor de vieze luier uit de tas pak, zie ik Anna een zwart-ondefinieerbaar-stukje van de onderkant van de WC pot pulken. Mijn hersenen zijn nog bezig om het stukje te definiëren, als Anna Sophie het razendsnel in haar mond stopt. Mijn maag trekt samen en ik kokhals.

Tevergeeefs probeer ik het stukje uit Anna’s mond te vissen. Het zweet breekt me uit. Anna Sophie begint met huilen. Laat maar. Ik til haar van de vloer en stoot per ongeluk haar hoofd tegen de WC pot. ‘Shit, sorry meisje. Och Annaatje.’ Nu gilt ze het uit. ‘Kom maar lieverd, het is klaar. Ik zet je in de buggy.’

Klaar! Gelukt. Een schone luier en een kak verhaal rijker. Wist je dat het lezen van dit verhaaltje meer tijd kostte dan het tekenen.😉

Dus teken jij deze petitie? Dankjewel namens veel ouders en verzorgers…

De link: https://aankleedtafelinvalidentoilet.petities.nl/

ps: bovenstaande ervaring is waar gebeurd. Maar, is wel een samenvatting van meerdere invalide toilet bezoeken. 😏

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s